Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Hongarije

Vele jaren moesten de Hongaarse fans wachten op een hernieuwde deelname aan een EK. Nu heeft het Hongaarse nationale team deze droom eindelijk waargemaakt. Door deel te nemen aan het EK 2016 is het weer aanwezig na het Europees kampioenschap in 1964 in Spanje en 1972 in België. De Hongaarse volgelingen kunnen nu op weg naar Frankrijk.

Euro 2016 kaartjes Hongarije

Hongarije zal het eerst tegen Oostenrijk spelen op 14 juni 2016. De manschappen staan dan aan de aftrap om 18:00 uur in het Nouveau Stade de Bordeaux. De volgende zal gespeeld worden tegen IJsland in Stade Vélodrome, Marseille. Wederom zullen ze om 18:00 uur starten. Waarschijnlijk de meest lastige wedstrijd zal de laatste van de EK poulefase zijn tegen Portugal. Ook deze zal om 18:00 uur gespeeld worden en deze keer in Stade des Lumières, Décines-Charpieu. De EK kaartjes voor deze groepswedstrijden zijn 100 a 200 euro per wedstrijd.

Hoe hebben ze het in de kwalificatie gedaan?

In Groep F was Hongarije ingedeeld met Griekenland, Finland, Noord-Ierland, Roemenië en de Faeröer. Meteen aan het begin van de kwalificatie hadden de Hongaren verrassend verloren van Noord-Ierland met 1:2 . In de tweede wedstrijd was de ploeg tegen Roemenië met een 1:1 geen goede toevoeging. De langverwachte overwinning kwam op wedstrijddag 3 tegen de Faeröer. De eerste drie punten van de Hongaren waren dan eindelijk binnen. Zij het met een 1:0 niet overtuigend. Ook een 1:0 overwinning tegen Finland vierden de Hongaarse nationale ploeg. Het idee van de fans om op Euro 2016 aanwezig te zijn leek er aan te komen. Op 29 maart 2015 kwam de ontmoeting met de voormalige Europese kampioen Griekenland. Echter, het Griekse nationale team stagneerde in deze EK kwalificatie, zodat Hongarije vrij kon spelen zonder eigenlijk echte kansen. De wedstrijd eindigde 0:0. Op de volgende speeldag was het Hongaarse team in staat om met 1:0 de overhand te hebben tegen Finland.

Na deze succesvolle ervaring van het Hongaarse team de returnwedstrijden tegen Roemenië en Noord-Ierland. In twee wedstrijden kon Hongarije niet winnen en ze eindigde allebei in een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen de Faeröer was een makkelijk. Voor een lange tijd leken de Hongaren in de Groupama Arena in Boedapest met 0:1 achterstand terug te keren. In de 2e helft was het team toen echter de cruciale sleutel tot succes. Dániel Böde scoorde zowel de gelijkmaker en het winnende doelpunt tot 2:1 eindscore. Op de laatste dag van de EK-kwalificatie was Hongarije ter gast in Griekenland. Na een zenuwslopende wedstrijd van het Hongaarse team werd uiteindelijk verslagen met 4:3. Als derde in groep F mistte de Hongaarse nationale ploeg de rechtstreekse kwalificatie voor het komende EK in Frankrijk. Alle hoop van de Hongaren rustte nu op de daaropvolgende play-offs. Tegen Noorwegen gingen ze glansrijk door met twee overwinningen (1:0, 2:1).

De Hongaarse nationale ploeg

In aanvulling op de aanvoerder van het Hongaarse nationale team, Balázs Dzsudzsák, die een contract heeft bij de Turkse club Bursaspor, spelen ook zijn andere Nationale spelers voor internationale teams. Bijvoorbeeld, Richard Guzmics (Wisła Kraków), Zsolt Korcsmár (SpVgg Greuther Fürth), Dániel Tőzsér (Queens Park Rangers) of Krisztián Tamás (Spezia Calcio). De succesvolle kwalificatie was een tour van het gehele Hongaarse team. Met de uitstekende teamprestatie en onder leiding van de Duitse trainer Bernd Storck was het een hele onderneming om naar het EK 2016 voetbal in Frankrijk te gaan.