Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

IJsland

De vreugde in IJsland is bijna niet te beschrijven na het succesvol afronden van de EK-kwalificatie. Voor het eerst in de geschiedenis van de IJslandse nationale voetbalteam is het in staat om zich te kwalificeren voor een Europees Kampioenschap. Daarom is de vraag groot EK 2016 kaarten rond de hype voor de Euro 2016 in Frankrijk. Coach Lars Lagerbäck en zijn jongens hebben in feite geschiedenis geschreven en dat word groot gevierd in het thuisland als gevolg.

Groepswedstrijden EK 2016 IJsland

IJsland begint het toernooi op 14 juni met een wedstrijd tegen Portugal. Dat is gelijk al een zware dobber voor de mannen uit IJsland. Er zal gespeeld worden in Stade Geoffroy-Guichard Saint-Étienne in Frankrijk. Op het moment van schrijven (jan 2016) kosten de EK tickets slechts 79 euro. De tweede groepswedstrijd zal op papier makkelijker zijn. Dan is de tegenstander Hongarije op 18 juni met de aftrap om 18:00. Slechts een paar tientjes meer kost dit duel. Er wordt gespeeld in Stade Vélodrome, Marseille. De laatste ontmoeting in de poule zal tegen Oostenrijk zijn. Kaartjes zijn hier al weer een stuk duurder als er in Stade de France, Saint-Denis gespeeld wordt. De aftrap is 22 juni om 18:00 uur.

EK 2016 kwalificatiereeks

IJsland werd willekeurig toegewezen aan groep A wat schijnbaar moeilijke taak zou worden.. Onder andere verscheen in deze groep namelijk landen als Nederland, Turkije en de Tsjechische Republiek. Wat moet IJsland als voetbaldwerg hier in deze poule dachten de meeste. Over de EK kwalificatie waren veel sceptici die een lesje geleerd kregen. Meteen aan het begin van het EK kwalificatie versloeg de IJslandse nationale ploeg Turkije met 3:0. Dit was het begin van een kleine overwinningsreeks. Want zelfs op speeldagen twee en drie werden successen geboekt. Dit keer met Letland en Nederland. Natuurlijk, IJsland moest tegenslagen lijden, maar uit tien wedstrijden heeft de nationale ploeg een totaal van zes wedstrijden in het voordeel beslist. Onder hen, bijvoorbeeld, de twee overwinningen op de ploeg die derde werd op het WK 2014, Nederland. En dus het was al duidelijk op 6 september 2015 dat IJsland zal deelnemen voor de eerste keer op een Europees kampioenschap voetbal. Zelfs met twee wedstrijden voor het einde van de kwalificatie. Sinds die tijd weten de fans dat ze Euro 2016 tickets kunnen bestellen.

De IJslandse nationale ploeg

Sinds 2011 is de Zweedse voetbal coach Lars Lagerbäck hoofdcoach van de IJslandse nationale ploeg. De goede ontwikkeling dat sinds heeft plaatsgevonden met het nationale team, met inbegrip van zijn uitstekende werk als coach en mentor is te wijten na de goede resultaten. In de IJslandse nationale ploeg stemt in zowel de offensieve kracht en het defensief gedrag. Hiervan kan met zekerheid worden overtuigd dat ook in Frankrijk dit zal gebeuren en de vele aanhangers van de IJslandse nationale ploeg zo lang mogelijk kunnen blijven aanmoedigen. Maar de twee oorlogvoerende professionals Gylfi Sigurðsson en Kolbeinn Sigthórsson scoorde tijdens de kwalificatie in combinatie negen doelpunten met een totaal van 17 doelpunten. In ruil daarvoor had keeper gunnleifur Gunnleifsson slechts zes tegendoelpunten.

De vooruitzichten voor IJland bij het EK 2016

De EK-kwalificatie is zo succesvol afgerond dat IJsland bij het EK 2016 voetbal Frankrijk niet is gemakkelijke tegenstander gezien kan worden. Middenvelder Gylfi Sigurðsson wil ieder geval nu ook een plaats in de knock-out fase van de komende Europese Kampioenschap. Iedereen die IJsland zal ondersteunen in Frankrijk zal zo snel mogelijk EURO 2016 kaartjes moeten kopen.