Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

België

De Belgische nationale ploeg is in aanmerking gekomen voor het komende EK in Frankrijk, tot grote vreugde van alle fans, die nu natuurlijk al voetbaltickets aan het zoeken zijn voor EURO 2016. Voor de vijfde keer neemt de Belgische nationale ploeg deel aan een Europees kampioenschap. Als België zich niet had gekwalificeerd voor het EK 2016 dan had dit een grote verrassing geweest, ook vanwege de relatief haalbare taak in groep B. Het kon de verplichte taak vervullen en de voorbereiding voor het toernooi kan beginnen.

Voorronde speelschema België

België speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Italianen op 13 juni 2016 om 21:00 uur in Stade des Lumières, Décines-Charpieu. Het zal een lastige taak zijn om van Italië te kunnen winnen. De tweede wedstrijd is een belanrijke tegen de Ieren. De zal gespeeld worden in Bordeaux in het station Nouveau Stade de Bordeaux. De wedstrijd start in de middag om 15:00 uur op 18 juni. De laatste en waarschijnlijk voor België de beslissende wedstrijd tijdens de voorronde is tegen Zweden. Om 21:00 op 22 juni start de laatste wedstrijd van groep E van het EK 2016. Deze zal gespeeld worden in Nice in het Allianz Riviera.

EK-kwalificatie 2016

België was in staat om de kwalificatie in groep B als eerste te eindigen. Over het geheel genomen kon de Belgische nationale ploeg zich verheugen op zeven overwinningen. Meteen aan het begin van de kwalificatie kwam tegen Andorra een 6:0 op het scorebord te staan. Tegen Bosnië-Herzegovina en Wales kwamen de Belgen niet verder als een gelijkspel. Er volgde vervolgens een 5:0 overwinning tegen Cyprus en een 1:0 overwinning op Israël. Maar toen kreeg de nationale ploeg een tegenslag. Het team verloor namelijk met 0:1 tegen Wales. Echter, de resterende vier wedstrijden wisten ze zich te herpakken en daarmee eindigden ze uiteindelijk de EK kwalificatie met 23 punten. Met 24 doelpunten scoorde de Belgen veel waar het bij Wales in de groep B bij ontbrak ondanks dat ze ook doorgaan. Met een groot doel en vele aanhangers van de Belgische nationale ploeg maken ze in Frankrijk tijdens de EURO 2016 een kans op de winst.

De Belgische nationale ploeg

Slechts vier professionals uit de Belgische nationale ploeg zijn in dienst bij een Belgische club. De meeste Belgische spelers verdienen hun brood bij een Engels club. Onder hen zijn de topspelers Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea FC) en Marouane Fellaini (Manchester United). Deze spelers hebben veel bijgedragen tijdens de Euro Kwalificatie van de Belgische nationale ploeg. Vijf doelpunten maakten de twee middenvelders De Bruyne en Hazard voor hun team. Fellaini komt in totaal op vier treffers. Maar zijn coach Marc Wilmots kan ook uitkijken naar een sterke verdediging. Slechts vijf tegendoelpunten zijn tegen België gemaakt tijdens de gehele kwalificatie. De verdedigende kapitein Vincent Kompany is hier de ster. De “Rode Duivels” zullen spelers als hem er graag bij hebben in het Belgische team. De Belgische coach Marc Wilmots heeft de leiding van het team sinds 2012 en dwong in die tijd de kwalificatie voor het WK 2014 af.

De vooruitzichten voor de Euro 2016 in Frankrijk

In het komende Europese Kampioenschap heeft België waarschijnlijk niet de slechtste kaarten in de hand. De hoge kwaliteiten in het team rond kapitein Kompany behoord het tot de favorieten. De aanhangers van de Belgische nationale ploeg mag je niet vergeten. Tijd om Euro 2016 kaarten te kopen dus.