Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Engeland

Met de succesvolle afronding van de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk, kunnen de Engelsen er naar uitkijken op het negende Europees Kampioenschap van hun team. De Euro 2016 Engeland tickets zijn waarschijnlijk al zeer populair. Engeland kon zich niet kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland in 2008 en dat heeft veel fans kwaad gemaakt. Op de EURO 2012 in Polen en Oekraïne waren ze uitgeschakeld na de penalty shoot-out tegen Italië in de kwartfinale finale. Des te meer dat ze nu een positievere plek eisen.

EURO 2016 kaartjes Engeland

Er zijn al EURO 2016 kaarten te koop. De eerste voetbalwedstrijd voor de Engelse ploeg zal op 11 juni tegen Rusland de eerste wedstrijd spelen. Er zal worden afgetrapt in Stade Vélodrome, Marseille om 21:00 uur. De tweede wedstrijd is de belangrijkste voor fans. De prijzen voor de kaartjes lopen harder op en kosten al 340 euro op het moment van schrijven (dec 2015). Ze spelen dan tegen Wales om 15:00 uur in het Stade Bollaert-Delelis, Lens de 16de juni. De laatste voorronde wedstrijd voor het EK 2016 wordt door de Engelsen gespeeld in Stade Geoffroy-Guichard Saint-Étienne. De aftrap zal 20 juni om 21:00 plaatsvinden tegen Slowakije.

EK-kwalificatie 2016

Het Engels nationale team had de overhand tijdens de EK-kwalificatie in Groep E en deed dat met vlag en wimpel. Al de tien wedstrijden werden gewonnen. Van de 30 mogelijke punten heeft het Engels nationale team dus daarom de maximale opbrengst. De tegenstanders in groep E waren Slovenië, Zwitserland, San Marino, Estland en Litouwen. Dit was niet bepaald de meest moeilijke groep van het EK kwalificatie maar toch nam het Engels team elke tegenstander zeer serieus. Uiteindelijk was dit ook de sleutel tot succes. De openingswedstrijd van de kwalificatie was de direct de belangrijkste voor de Britten in Zwitserland. Zij versloegen Zwitserland met 2:0. De volgende tegenstanders San Marino, Estland, Slovenië en Litouwen waren niet in staat de Engelsen te stoppen.

Het Engelse nationale team

De Engelse international zijn bijna altijd onder contract bij Engels clubs zoals Manchester United, Liverpool, Arsenal en Manchester City. De aanvoerder Wayne Rooney is al lang een integraal onderdeel geworden van de ploeg van het Engels team. Met zijn inmiddels 50 wedstrijden heeft de spits reeds een uitstekende prestatie voor het Engels nationale elftal geleverd. Zelfs met de kwalificatie droeg hij met zijn zeven doelpunten aan op het succes van zijn team. Maar de doelman Joe Hart is uitgegroeid tot een echte veteraan van het Engels nationale elftal. Team coach Roy Hodgson is verantwoordelijk voor Engeland sinds 2012. Het EK 2016 is na het WK 2014 zijn tweede grote toernooi waar hij het Engels nationale elftal coacht.

De vooruitzichten voor het EK 2016

Na de mislukte kwalificatie voor het EK 2008 en de slechte prestaties op het WK 2014, zijn ze gebrand voor een goede prestatie op de Euro 2016. Het bereiken van de kwartfinales moet in ieder geval worden gerealiseerd. Fans die EK 2016 tickets kopen kunnen het Engels team luid ondersteunen tijdens de wedstrijden.