Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Frankrijk

Voor de Franse nationale ploeg zal de UEFA EURO 2016 een heel speciaal toernooi zijn. Ze zijn namelijk ook gastheer. In 1998, Les Bleus waren in hun eigen land in staat om de wereldtitel veilig te stellen. Nu bijna 20 jaar later, zou men graag nog eens op eigen bodem willen winnen met hun eigen fans achter een internationale titel.

Groepswedstrijden

Frankrijk zal het toernooi EK 2016 starten op 10 juni. De aftrap zal om 21:00 plaatsvinden tegen Roemenië. Er wordt in het grootste stadion in Frankrijk gespeeld, Stade de France, Saint Denise. De tweede voetbalwedstrijd zal 5 dagen later gespeeld worden op 15 juni in Marseille. Deze keer in het station Stade Vélodrome. De tweede wedstrijd zal niet al te moeilijk zijn maar daar moeten ze zich ook voor waken. Ze spelen tegen Albanië. Minder populair en dus zullen de EK kaartjes goedkoper zijn voor deze wedstrijd. De laatste wedstrijd zal de moeilijkste tegenstander zijn tijdens de groepsfase. Dan is de tegenstander Zwitserland. Er wordt wederom in het noorden van Frankrijk gespeeld in Grand Stade Lille Métropole, Villeneuve d’Ascq. De aftrap is 19 juni om 21:00 uur.

EK-kwalificatie 2016

Als EK-gastheer is Frankrijk natuurlijk al gekwalificeerd met als gevolg dat ze geen kwalificatie hoefden te doen. Toch maakte Frankrijk deel uit van het Europees Kampioenschap kwalificatie in 2016. De Franse traden op als aanvulling in groep I, de enige groep met slechts 5 teams. Echter, Frankrijk speelde voor ‘spek en bonen’. De resultaten werden niet meegeteld. Frankrijk kreeg een zogenaamde “Partner status” en was in staat om de betreffende wedstrijddagen vriendschappelijk af te sluiten tegen teams uit deze groep.

De Franse nationale ploeg

Vergelijkbaar met Spanje, Duitsland, Engeland en Italië hebben ze ook tal van supersterren in de gelederen. Voeg daarbij het feit dat coach Didier Deschamps toegang heeft tot een bijna oneindig grote pool van jong talent en kan dus continu nieuwe spelers in de nationale ploeg integreren. Met Paul Pogba (22 jaar, Juventus) en Antoine Griezmann (24 jaar, Atletico Madrid) hebben ze bijvoorbeeld twee jonge spelers ontwikkeld in het verleden tot de absolute top performers in de Equipe Tricolore. Ook centrale verdediger Raphael Varane (22 jaar, Real Madrid) speelt nu een belangrijke rol in de nationale ploeg.

Naast de jonge spelers heeft Deschamps ook ervaren profs zoals Karim Benzema (Real Madrid), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Olivier Giroud (Arsenal FC) en Patrice Evra (Juventus).

De vooruitzichten voor de EK 2016

Frankrijk is zeker een van de top favorieten voor de Europese titel. Met de fans achter hun zullen onvermijdelijk zich ontwikkelen tijdens het toernooi dat ertoe kan leiden dat ze het net zoals 1998 naar de finale zal brengen. Het zal doorslaggevend zijn of ze de druk aankunnen en niet worden beïnvloed door de verwachtingen van de fans en de media.