Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Belangrijke week voor Oranje

Belangrijke week voor Oranje

Deze week staan er 2 wedstrijden op het programma voor het Nederlands elftal. Ze voetballen allereerst tegen Mexico op 12 november 2014. Dit is een oefenwedstrijd. Later deze week op 16 november 2014 spelen ze de volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 in Frankrijk. Niet alleen voor Oranje belangrijk maar ook voor Hiddink zelf. Bij puntverlies stapt hij op!

Weer winst naar het WK voetbal in Brazilië?

Nederland heeft natuurlijk eerder dit jaar al tegen Mexico gevoetbald. Na een grove charge op Robben in het zestien meter gebied wuifde de scheidsrechter het weg. In de tweede helft verdedigd Blind niet optimaal waardoor Santos de bal van 20 meter in het doel kon schieten. Na een goede hoekschop schoot De Vrij de bal nog via de doelman op de paal. Met nogmaals een goed kans van Robben na een solo was het dan uiteindelijk raak. Via een hoekschop kwam de bal bij Sneijder die de bal er snoeihard inschoot, 1-1. Niet veel later kwam Robben nogmaals met een solo waarna hij licht geraakt werd. Penalty voor Oranje en Huntelaar schoot de bal er in. Tijdens het WK in Brazilië zat Nederland in een goede flow. Dit zal Nederland snel moeten terugvinden tijdens de wedstrijd op 11 november want Letland staat dan op het speelschema voor EK Frankrijk en zal er dan overheen moeten walsen.

Wedstrijd tegen Letland

Deze wedstrijd is een stuk belangrijker. Bij puntverlies zal het verder achterop raken bij Tsjechië en IJsland. Daarnaast zegt Hiddink de moet op te geven en er geen oplossing voor te hebben bij puntverlies.

Geen Van Dijk, Pieters, Klaassen (geblesseerd met liesklachten), N. de Jong (geblesseerd), Martens Indi (geblesseerd) maar wel Willems en Van Rhijn, Luuk de Jong en Bruma.

Het is duidelijk dat het anders moet als er punten moeten worden gehaald als het Nederlands elftal er bij wil zijn tijdens het EK 2016 in Frankrijk. Voor het voetbal dat gespeeld moet worden is er volgens Robben maar 1 medicijn en dat is gewoon wedstrijden winnen. Hoe? Robben weet welke kant we op moeten maar de uitslagen zullen het deze week bewijzen.

Succes Oranje!