Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Hidding Weg, Blind Komt Tevoorschijn

Hidding Weg, Blind Komt Tevoorschijn

Bij het Nederlands elftal heeft de bondscoach Guus Hiddink ontslag genomen. Samen met de KNVB is besloten om het contract van Guus op 1 juli te stoppen. Guus zou eigenlijk tot en met het EK 2016 aanblijven.

Hiddink heeft slechts 10 wedstrijden met Oranje in zijn afgelopen periode meegemaakt. Hij wist er niet een goed team van te maken om de resultaten van het WK 2014 door te zetten. Er werden maar 4 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en zelfs 5 verloren. De overige leden van de technische staf zullen wel aanblijven.

Met een maand overgang zal onze nieuwe bondscoach Danny Blind ons naar het EK 2016 moeten leiden waardoor we weer zin hebben om EK kaartjes te kopen en naar het stadion te gaan. Danny was assistent-bondscoach vaan Guus. Zijn contract zal tot en met het WK van 2018 lopen.

De eerste wedstrijden zullen in de eerste week van september zijn. IJsland (koploper van groep A) is onze eerste tegenstander op 3 september dat voor de EK 2016 kwalificatie geldt en een paar dagen later zal uit tegen Turkije gespeeld gaan worden.

De nieuwe assistent-bondscoach zal Marco van Basten worden. Met vele voetbaljaren aan ervaring en enige coach ervaring zal het jonge duo de Nederlanders omhoog in de groepsfase moeten krijgen met een nog lastig EK speelschema te gaan.