Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Huidige EK 2016 kwalificatie nieuws

Huidige EK 2016 kwalificatie nieuws

Poule A

IJsland is een stap dichter bij een directe plaatsing voor het EK 2016 na het inhalen van de Tsjechië. Nederland staat binnen drie punten van de tweede plaats en twee voorsprong op Turkije. Nederland heeft nog de thuiswedstrijden tegen IJsland en de Tsjechië maar moet ook Turkije nog bezoeken wat een lastige wedstrijd kan zijn.

Poule B

Wales gaat aan kop met het doelpunt van Gareth Bale dat België daarmee versloeg. Er is nu een gat van 3 punten met België en zelfs 5 met de nummer drie Israël. België staat dus slechts twee punten boven Israël en Cyprus met Bosnië en Herzegovina nog verder terug. Wiskundig gezien kunnen alle vijf de landen de poule nog leiden.

Poule C

Slowakije heeft drie punten voorsprong met een zesde zege uit zes wedstrijden en zal zeker in de top drie eindigen waardoor directe of indirecte plaatsing niet te missen is. Spanje zit er met slechts 3 punten vlak achter waardoor de koppositie nog niet bepaalt is. Oekraïne zal zich waarschijnlijk verzekeren van een play-off plaats als het op zijn minst Wit-Rusland verslaan in september.

Poule D

Polen staat aan de leiding met 1 punt boven Duitsland, die er vervolgens weer 2 meer heeft als Schotland. Schotland is nog helemaal niet veilig met Ierland op slechts 2 punten op de vierde plaats waardoor het ook nog kans maakt op de EK 2016 playoff wedstrijden. Duitsland tegen Polen zal cruciaal zijn maar beide teams zullen nog Schotland moeten bezoeken. Als het een gelijkspel wordt Berlijn, zou Ierland een plaats opschuiven om binnen drie punten van de leider te komen met een overwinning tegen Gibraltar in Faro.

Poule E

Engeland zet de koers door naar de finale van de poulefase met het behoud van hun 100% score en dus de volle 18 punten. Met nog 4 wedstrijden kan het dus al niet meer misgaan. Zwitserland staat op de tweede plaats met een voorsprong van 2 punten op hun directe concurrent Slovenië wat de volgende tegenstander is. Een belangrijke ontmoeting dus. Respectievelijk vierde en vijfde, Estland en Litouwen hebben nog steeds de mogelijkheid om voor de tweede plaats te strijden alhoewel er dan wel veel gewonnen moet worden.

Poule F

Terwijl de Faeröer voorpaginanieuws werd door de gewonnen wedstrijd tegen Griekenland bleef Roemenië eerste staan door een punt verschil met Noord-Ierland. De winst van Hongarije zorgde hen in staat binnen twee punten van Roemenië te blijven en een van Noord-Ierland; de Faeröer staat dan wel boven Finland maar vijf punten van de vierde plaats.

Poule G

Met vier punten is het duidelijk dat de koploper Oostenrijk met een belangrijke stap op weg is naar de EK 2016 kwalificatiefinale met hun succes in Moskou. Op de tweede plaats staat Zweden die niet alleen vier punten achterstand heeft maar er zelfs ook 4 meer heeft als nummer drie Rusland. Fabio Capello’s mannen verwelkomen Zweden in hun volgende, cruciale kwalificatiewedstrijd, wetende dat zowel Montenegro en Liechtenstein slechts drie punten achter op Rusland staan. Er kan in deze poule nog veel gebeuren waardoor iedereen nog naar het EK 2016 voetbal in Frankrijk kan gaan.

Poule H

Kroatië gaat aan kop echter is de voorsprong klein op Italië en Noorwegen met slechts enkele punten. Bulgarije staat op twee punten van Noorwegen en kan ze inhalen als ze de volgende EK 2016 kwalificatiewedstrijd weten te winnen. Italië heeft twee thuiswedstrijden in september, terwijl Kroatië bezoekjes moet brengen aan Azerbeidzjan en Noorwegen.

Poule I

In het enige vijflanden poule, gaat Portugal aan kop met twee punten voorsprong op aan Denemarken en Albanië. Deze landen zijn al verzekerd van de top 3 waardoor de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk niet meer mis kan gaan. Denemarken heeft een wedstrijd tegen Albanië terwijl Portugal niet in actie komt. Denemarken’s bezoek aan Portugal op 8 oktober heeft de uitstraling van een beslissend moment als ze ook de wedstrijd tegen Albanië weten te winnen.

Meer over het EK 2016 Speelschema in Frankrijk vind je hier