Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Nederland IJsland 2015 EK Kwalificatie

Nederland IJsland 2015 EK Kwalificatie

Ons Oranje speelt sinds de laatste wedstrijd in juni tegen Letland zijn eerste wedstrijd. Het is gelijk een belangrijke wedstrijd met onze nieuwe bondscoach Danny Blind aan het roer. Samen met zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij moeten ze de klus zien te klaren.

Hoe was de afgelopen wedstrijd tegen IJsland?

Het Nederlands elftal verloor de EK 2016 kwalificatiewedstrijd in 2014 tegen IJsland met 2-0. Met 2 doelpunten van Gylfi Sigurdsson won IJsland zijn eerste voetbalwedstrijd tegen Nederland ooit. Met redelijk gelijkmatige statistieken (op het balbezit na met 69% voor Oranje!) kan je concluderen dat de IJslanders een stuk effectiever met hun kansen omgingen. En ondanks dat Robben meespeelde kwam het niet tot de nodige kansen om een doelpunt te creëren. De opstelling tijdens de EK 2016 Frankrijk wedstrijd was het volgende:

1 Cillessen (GK)
2 Van der Wiel
3 De Vrij
4 Martins Indi
5 Blind
6 N. De Jong
7 Lens
8 Afellay
9 Van Persie (C)
10 Sneijder46
11 Robben

Wat de opstelling nu zal zijn is nog niet bekend. We de voorlopige voorselectie met nieuwe namen zoals Riedewald en Tete (beide van Ajax). Blind zal hoe dan ook een goede truc moeten uithalen om de IJlanders te verschalken.

Stand EK kwalificatie 2016 Frankrijk

stand ek kwalificatie 2016 poule a nederland

Wil Nederland nog kans maken om als eerste in de poulefase door te komen en zich zo direct te kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk dan zal er sowieso gewonnen moeten worden om de aansluiting te vinden. Zeker er vanuit gaande dat Tsjechië van Kazachstan op 3 september 2015 zal winnen. Er zullen dan nog slechts 3 wedstrijden gespeeld worden voordat bekend wordt op Oranje direct naar het EK 2016 zal gaan of nog playoff wedstrijden zal moeten spelen als ze derde in poule a worden.

Nederland IJsland 3 september 2015

De belangrijke wedstrijd tegen Letland zal op 3 september 2015 gespeeld worden in de Amsterdam Arena. Er zijn nog EK 2016 kwalificatiekaarten te koop. De wedstrijd start om 20.45 uur. Houd deze pagina in de gaten aangezien wij de definitieve selectie, opstelling, live verslag en natuurlijk de stand.

Wedstrijd Turkije Nederland 6 september