Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Nieuwe namen in voorselectie tegen Kazachstan

Nieuwe namen in voorselectie tegen Kazachstan

Sven van Beek

Geboren in Gouda op 28 juli 1994 is Sven van Beek een voetballer die het liefst centraal achterin speelt. Vanuit Gouda is hij al vroeg naar Feyenoord vertrokken om in de D te voetballen. Zijn eerste officiële wedstrijd was voor de beker tegen PSV in het seizoen 2012-2013. Met een 15-tal wedstrijden afgelopen seizoen is hij aan het groeien om een vaste waarde te worden bij Feyenoord. Dit jaar heeft hij er zelfs al 8 opzitten. Zou hij de definitieve selectie halen voor de EK Kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan?

Davy Pröpper, Jeffrey Bruma, Quincy Promes

Davy Pröpper

Davy gaat al iets langer mee vergeleken met Sven maar moet zich nog bewijzen in het Nederlands Elftal. Hij speelt al enige tijd bij Vitesse wat dit jaar nog niet helemaal wil lukken. Hopelijk weet hij Vitesse uit het dal te trekken om vervolgens goede concurrentie in het Oranje elftal te zijn. Wie weet is het een vaste waarde tijden het EK 2016 in Frankrijk.

Jeffrey Bruma

Jeffrey heeft ondanks dezelfde leeftijd als Davy al wel wat meer ervaring. Op jonge leeftijd naar Chelsea waar hij verder is opgeleid. Met een aantal verhuurperiodes is hij terug in Nederland bij PSV. Met een paar interlandwedstrijden ervaring moet hij de concurrentie aangaan met onder andere De Vrij en Veltman. Mocht hij goed presteren zal hij zeker een kandidaat zijn om mee te gaan naar het EK voetbal in Frankrijk.

Quincy Promes

Een jaartje jonger als de twee hierboven maar toch een mooi CV. Via Ajax en Haarlem kwam hij terecht bij FC Twente. Hij werd een jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles. Afgelopen jaar terug bij Twente als vleugelspeler. Met elf doelpunten speelde hij zichzelf in de kijken. Hij liep net het wereldkampioenschap Brazilië mis. Sinds dit jaar speelt hij voor Spartak Moskou.