Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Oefenwedstrijden 2015

Oefenwedstrijden 2015

Het Nederlands voetbalelftal zal in het nieuwe jaar ook weer oefenwedstrijden spelen. De KNVB heeft bekendgemaakt dat het op 31 maart tegen Spanje zal spelen en op 5 juni tegen de Verenigde Staten. Of de bondscoach Guus Hiddink er bij zal zijn is de vraag!

Oranje zal allereerst de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije spelen in 2015. Dit gebeurt op 28 maart in de Amsterdam Arena. De Turken staan er voor de kwalificatie 2016 nog slechter voor dan het Nederlands elftal. Ze hebben slechts 1 winst behaald tegen Kazachstan en net zoals Nederland dik verloren tegen IJsland. Het is dus voor beide teams belangrijk om een goed resultaat neer te zetten om zo de aansluiting te vinden bij Tsjechië en IJsland. Je kan dus wel zeggen dat dit duel redelijk cruciaal is.

Nederland speelt een paar dagen later een oefenwedstrijd tegen Spanje in de Amsterdam Arena. Dit kan voor de Spanjaarden een revanche kan betekenen na de forse Nederland tijdens het WK 2014 in Brazilië tegen Nederland. Ondanks dat het een oefenduel is staat de eer toch op het spel.

Voor zover bekend is er nog een oefenwedstrijd bekend. Dit is tegen de VS en zal op 5 juni op het speelschema gespeeld gaan worden. Deze oefening zal gebruikt gaan worden naar aanloop van de wedstrijd voor de kwalificatie 2016 in Frankrijk tegen Letland op 12 juni.

Of Nederland de kwalificatie doorkomt of niet, ze spelen in aanloop van de start van het toernooi EK 2016 voetbal in Frankrijk tegen het Frans elftal. De datum en tijd zal op een later tijdstip bekent gemaakt worden.