Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

OH MY GOD

OH MY GOD

Om nou te zeggen dat het Nederlands elftal tegen IJsland dramatisch was, nee dat niet maar alles behalve zoals het zou moeten zijn. Vooraf dacht ik lekker een avondje voetbal te kijken op maandag. Wat een afgang was het en de spelers (van Persie en Robben) blijken er tijdens de interviews geen oplossing voor te hebben.

Eerste helft EK kwalificatiewedstrijd tegen en in IJsland

Met dezelfde opstelling als afgelopen wedstrijd tegen Kazachstan waar Nederland ook al geen vuist kon maken begon het slap aan de kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal in Frankrijk. Eigenlijk begint Oranje tot nu toe onder Hiddink elke wedstrijd zwak waardoor het in de problemen komt. Zo dwing je de winst natuurlijk niet af. De verdediging kreeg in de tiende minuut de bal niet goed weggewerkt waardoor er een overtreding door De Vrij werd gemaakt in het hoekje van het 16-meter gebied bij de achterlijn. Ok, het was geen zware overtreding maar natuurlijk alles behalve handig. De Vrij leek ook zelfs de bal te spelen maar de speler IJsland is ‘ook niet op zijn achterhoofd gevallen’ dus wist snel de grasmat te zoeken zoals Robben dat ook wel eens doet. Strafschop dus en met Cillessen op het doel weet je dat je niet veel kans maakt. Hij dook te laat de hoek in en Nederland stond wederom op achterstand. Het voetbal van Nederland was nog niet om aan te zien en leek pas bij het tegendoelpunt wakker te worden. Van persie kreeg op aangeven van Robben een kansje en Robben zelf kreeg op een voorzet van Blind (speelde wederom matig) een grote kopkans die net naast ging. Eind van de eerste helft kreeg IJsland een hoekschop. Alsof het nog niet erg genoeg was schoot IJsland na wederom slecht wegwerken de bal hard in het dak van het doel. RUST.

Tweede helft

Heeft Hiddink net zoals tegen Kazachstan een plannetje gesmeden? IJsland is natuurlijk wel van een ander kaliber (alhoewel het grootst gedeelte van het team bij nietszeggende ploegen voetbalt). Ja, Huntelaar kwam er in de rust weer in maar ten koste van Sneijder en of dat achteraf een goede oplossing was?! Nederland kon wel druk zetten echter IJsland was met een paar uitbraken gevaarlijker als Nederland. Eigenlijk had het zelfs 3-0 voor IJsland moeten worden. Nederland verliest wederom in de kwalificatie voor 2016. Bij Nederland lijkt het of de power is verdwenen na het WK voetbal in Brazilië. Duels worden verloren die we anders niet zouden verliezen en de voorste linie lijkt niet goed bereikbaar. We missen Vlaar, Strootman en Depay maar dat kan dit verlies toch niet goedpraten? Of is het toch Hiddink die niet met het huidige materiaal (ja spelers ja) een taktiek weet te smeden om tot doelpunten te komen.

Op 16 november staat Letland thuis op het speelschema EK 2016. Op naar meer succes!