Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Uitslag EK Kwalificatie Nederland – Kazachstan

Ik denk dat iedereen het er wel over eens was voor de EK wedstrijd begon: Dit moet minstens 6-0 worden! Waarom? Uhh omdat Kazachstan op papier helemaal niets voorstelt en het Nederlands elftal wel wat goed te maken heeft na het verlies op Italië en het teleurstellende resultaat tegen Tsjechië. Drie punten waren dus hard nodig om naar het EK 2016 in Frankrijk te gaan.

Eerste helft

Naar de wedstrijd! Nederland begon goed aan de wedstrijd met een hoog baltempo. Echter creëerde het geen hele grote kansen. Na het balverlies van De Vrij en wat geklungel kreeg Kazachstan een hoekschop toegewezen. De bal werd mooi strak voorgegeven en Indi vergat even hoe je moest verdedigen en BAM: 0-1. Het nietige Kazachstan stond op voorsprong. Wat zal Hiddink wel niet gedacht hebben en wat moest ie denken? Na wat kansjes (van Persie van dichtbij) voor Nederland moest het toch met een achterstand de rust ingaan.

ek-kwalificatie-nederland-k

Tweede helft

Tweede helft dan maar. Hiddink moet toch een plannetje bedacht hebben om niet de kans te verliezen om naar EK in Frankrijk te gaan?! Zoals vele mensen er al met smacht op hebben zitten wachten, Huntelaar komt er in. Dat is dus vuurwerk en dat werd het ook letterlijk. Met een steekpass op van Persie knalde hij de bal hard voorlangs. Huntelaar kwam direct met het gebaar dat van Persie beter moet kijken omdat het dan 1-1 had gestaan. Van Persie was hier niet van gediend en gebaarde terug dat Huntelaar zijn mondje moest houden.

Nederland moest verder en dat deed het ook. Met een voorzet van Afellay kopte Huntelaar (persoonlijk dubieus buitenspel) de bal mooi binnen. Gelukkig was er nog 30 minuten te gaan en dus voldoende tijd om de winst er uit te slepen. Eigenlijk kwam Kazachstan er niet meer uit en was het kapot gespeeld. Helemaal toen er met een schandalige overtreding (sliding van achter) op Afellay gemaakt werd; ROOD! Nu stonden er slechts 10 man van Kazachstan rondom de zestien meter verzameld om Oranje tegen te houden.

Oranje ging verder met een gevaarlijk schot van Robben op de lat en vlak daarna voorlangs. Na een kansje van Huntelaar schoot Afellay de bal mooi binnen (oke, hij ging wel via). Eindelijk na ruim 80 minuten spelen de voorsprong van Nederland. Dat worden de eerste punten tijdens deze EK kwalificatie voor het toernooi in Frankrijk. Van Persie maakt het vlak voor het einde met een strafschop er nog 3-1 van. Gelukkig geen blamage en het Nederlands elftal en op naar IJsland waar ze op 13 oktober 2014 spelen.