Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Uitslag Nederland Tsjechië 13 okt. 2015

Uitslag Nederland Tsjechië 13 okt. 2015

De volledige focus zal naar de allerlaatste EK 2016 kwalificatiewedstrijd gaan. Het Nederlands elftal zal op 13 oktober 2015 de thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Tsjechië spelen. De laatste wedstrijd geeft nog altijd kans op de play offs als Nederland wint tegen Tsjechië en Turkije verliest van IJsland.

Omdat Cillessen geblesseerd is geraakt en Krul tijdens de wedstrijd tegen Kazachstan zal er een vervanger opgeroepen worden. Dit is Vermeer van Feijenoord. Tevens wordt Van der Wiel opgeroepen voor de eerder uitgevallen Janmaat.

Wat heeft Oranje in het verleden tegen de Tsjechen gedaan? In totaal zijn er al 10 wedstrijden gespeeld met een licht voordeel voor de Tsjechen. Nederland heeft 3 keer gewonnen, 3 keer gelijk en 4 keer verloren. De laatste wedstrijd was voor het EK 2016. Nederland speelde uit en verloor helaas in de blessuretijd met 2-1. De opstelling zal naar verwachting op meer dan 5 plekken veranderd zijn vergelijke met die wedstrijd uit 2014. De gehele achterhoede zal anders zijn en op het middenveld zal De Jong er niet bij zijn.

De Sloveense scheidsrechter Damir Skomina zal het duel in de Arena leiden. Wilt u de wedstrijden Nederland Tsjechie op tv (televisie) volgen dan kan dat op de zender NPO 3. De kwalificatiewedstrijd start om 20:45 uur. Vanaf 20:00 is er voorbeschouwing.

Heeft Danny er vertrouwen in?

Huidige Stand VOOR de laatste wedstrijd

ek 2016 kwalificatiestand groep a nederland

Opstelling

Jeroen Zoet

Tete, Van Dijk, Riedewald, Bruma,

Wijnaldum, Blind, Sneijder

Depay, Huntelaar, El Ghazi

Uitslag Nederland Tsjechië

WAT EEN BLAMAGE!!!!! 2-3 VERLOREN VAN 10 MAN

Nederland komt met 2-0 achter in de eerste helft na slap verdedigen. Van Persie komt er in rond minuut 35 en Oranje speelt goed maar resulteert helaas niet in een doelpunt. Tweede helft begint goed en in de eerste 10 minuten 3 redelijk goede kansen maar helaas. Het werd onverwachts nog erger door een eigen doelpunt van Van Persie. Met een doelpunt van Huntelaar uit een hoekschop werd het nog 1-3 en met nog een spits erbij (Dost) werd het door Van Persie 2-3. Het zat er nog in maar is het helaas niet geworden. Daarentegen heeft Turkije ook van IJsland gewonnen ondanks dat ze met 10 man stonden.

Definitieve eindstand Groep A

definitieve uitslag kwalificatie ek 2016