Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Voorbereiding USA en Letland

Voorbereiding USA en Letland

Onze bondscoach Guus Hidding wil vroeg met de voorbereiding beginnen voor de wedstrijden die Oranje speelt tegen de Verenigde Staten (5 juni) en Letland (12 juni). De wedstrijd tegen de VS is een vriendschappelijk duel. De wedstrijd tegen Letland is een belangrijke voor EK 2016 kwalificatie waarbij er gewonnen moet worden als het Nederlands elftal naar Frankrijk wil om daar het Europees kampioenschap te spelen.

Op de eerste Pinksterdag (25 mei) zullen de spelers bijeenkomen. Spelers die nog verplichtingen bij hun club hebben zullen er dan nog niet bij zijn. De volgende dag zal de eerste training plaatsvinden. Na de eerste week zal de definitieve selectie bekend gemaakt worden voor de wedstrijden tegen de VS en Letland. Meer informatie over EK 2016 kaartjes kopen.

Voorselectie

Guus heeft voor de voorselectie 30 spelers opgeroepen. Met een ruime voorbereiding kan er door de bondscoach veel getest worden ondanks dat niet alle spelers direct zullen aansluiten op 25 mei. Namen die opvallen zijn die van Berghuis die bij AZ speelt en Chery bij Groningen. Ook zit Bas Dost er weer bij ondanks een minder productief laatste deel van het seizoen. Robben is natuurlijk de grote afwezige. Hij is nog steeds aan zijn knie geblesseerd en zal dus de twee wedstrijden niet meespelen. Volledige voorselectie:

Sven van Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Jeffrey Bruma, Tjaronn Chery, Jasper Cillessen, Jordy Clasie, Memphis Depay, Bas Dost, Leroy Fer, Klaas Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Luuk de Jong, Nigel de Jong, Tim Krul, Jeremain Lens, Bruno Martins Indi, Luciano Narsingh, Robin van Persie, Quincy Promes, Davy Pröpper, Karim Rekik, Wesley Sneijder, Joël Veltman, Kenneth Vermeer, Ron Vlaar, Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Jeroen Zoet.

Update: ook Ziyech van FC Twente is opgeroepen. Deze 22-jarige speler zit er voor het eerst bij nadat hij al bij jong Oranje heeft gevoetbald in het verleden.