Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Speelschema EK 2016

Portugal heeft het EK gewonnen maar wie zal het WK winnen als dat in Rusland in 2018 gehouden zal worden? Dat is de grote vraag. Zal oranje in staat zijn om zich deze keer wel te kwalificeren? Op het speelschema van Nederland staat begin september eerst een oefenwedstrijd op het programma. Dan kunnen de heren nog even oefenen voordat het grote werk voor het WK 2018 zal beginnen. Het schema voor de kwalificatie is bekend en het Nederlands elftal zal tegen Zweden starten in een uitwedstrijd. Meer informatie: Speelschema WK 2018

Finale

  • 10 juli 2016 – 21:00 : Portugal 1 – 0 Frankrijk
Halve finales

  • 6 juli 2016 – 21:00 : Portugal 2 – 0 Wales
  • 7 juli 2016 – 21:00 : Duitsland 0 – 2 Frankrijk

Kwartfinales

  • 30 juni 2016 – 21:00 : Polen 1 – 1 Portugal
  • 1 juli 2016 – 21:00 : Wales 3 – 1 België
  • 2 juli 2016 – 21:00 : Duitsland 1 – 1 Italië
  • 3 juli 2016 – 21:00 : Frankrijk 5 – 2 IJsland

Portugal gaat door naar de halve finales na het winnen van strafschoppen tegen Polen. Misschien niet verwacht maar Wales is wel met een mooie uitslag tegen de Belgen door. Duitsland gaat ondanks 3 gemiste strafschoppen toch ook door naar de halve finales. Frankrijk had een makkelijkere avond en won met 5 – 2 en gaan dus ook door.

strafschoppen tegen Polen. Misschien niet verwacht maar Wales is wel met een mooie uitslag tegen de Belgen door.

Achtste finales EK 2016

Zaterdag 25 juni 2016

De eerste achtste finales voor het EK in 2016 zijn gespeeld op 25 juni 2016. Zwitserland tegen Polen stond als eerst op het programma om 15:00 uur. Ne een doelpunten van de Polen in de eerste helft wisten de Zwitsers het vlak voor het eind goed te maken door de 1-1 binnen te schieten. Uiteindelijk kwamen de strafschoppen aan ter pas. Daarin wisten de Polen koelbloediger te zijn waardoor Zwitserland is uitgeschakeld.

De tweede wedstrijd was om 18:00 uur in Parc des Princes in Parijs. Daarin stonden Wales en Noord-Ierland tegen elkaar. Will Grigg niet meedoen, anders was het waarschijnlijk een makkie voor de Noord-Ieren. Met een redelijk scherpe voorzet van Wales in de tweede helft werd het enige doelpunt een eigen doelpunt door McAuley. De mannen uit Wales gaan dus door.

De laatste voetbalwedstrijd op 25 juni was Kroatië tegen Portugal om 21:00 uur. Portugal kon wederom geen vuist maken en de Kroaten waren degene met de meeste kansen. Desondanks kwam er geen doelpunten en moest er een verlenging aan ter pas komen. Het was Quaresma die vlak voor tijd uiteindelijk de enige goal maakte waardoor Portugal naar de volgende ronde gaat.

Zondag 26 juni 2016

Het begon heel spannend voor de Fransen want ze kwamen direct achter te staan tegen de Ieren vanwege een strafschop die Pogba had veroorzaakt. Het duurde een kwartier in de tweede helft voordat Griezmann gelijk kon maken. De voorsprong kwam zelfs een paar minuten later door Frankrijk omdat Griezmann zelfs zijn tweede maakte in de wedstrijd. Na een rode kaart bij Ierland was de wedstrijd helemaal gespeeld dus Frankrijk gaat door.

Duitsland heeft zich eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale door Slowakije met 3-0 te verslaan. Doelpunten waren van Boateng, Gomez en Draxler.

Vooraf misschien de meest spannende wedstrijd van de dag maar België maakte uiteindelijk gehakt van Hongarije met de grootste uitslag van het toernooi tot dan. Een vroege kopbal van Alderwelreld zorgde voor de voorsprong van België. Hongarije probeerde het zo nu en dan wel maar de Belgen waren sterk. Het laatste kwartier werd er nog 3 keer gescoord waar Hazard een hoofdrol in vormde. Het werd 4-0 voor de Belgen.

Maandag 27 juni 2016

De Spanjaarden hebben het duel met Italië verloren. Een doelpunt van Chiellini in de eerste helft en vlak voor tijd nog 1 van Pelle zorgde er voor dat Spanje is uitgeschakeld. Italië dus door naar de kwartfinale.

Na een snel tegendoelpunt zijn de IJslanders er toch in geslaagd om van Engeland te winnen en door te gaan naar de kwartfinale. Er werd met 2-1 gewonnen. In de kwartfinale wacht Frankrijk voor IJsland dat op 3 juli gespeeld zal worden.

 

Einduitslagen groepen EK 2016

=====================================================================================

Het speelschema was al bekend maar nu kunnen we ook alle landen invullen aangezien de groepsloting op 12 december 2015 heeft plaatsgevonden. Frankrijk speelt zijn eerste wedstrijd tegen Roemenië.

Groepsindelingen

euro-2016-voetbal-frankrijk

Compleet speelschema

Het complete schema van de 6 groepsrondes mooi in 1 overzicht waarbij je gemakkelijk kunt zien welke wedstrijd in welk stadion gespeeld gaat worden. Uiteraard met de datum en tijd er bij 😉

compleet-speelschema-ek-2016-groepsronde

Schema na groepsrondes

Zodra de groepsrondes klaar zijn zullen de beste verder gaan in het toernooi. Afhankelijk op welke plaats ze eindigen zullen ze op een bepaalde tijd en plaats spelen:

EK-2016-finale-schema

Overig ouder nieuws

Aangezien het nog niet bekend is wie er tijdens het EK in Frankrijk aan de start verschijnen is het Europees kampioenschap 2016 Speelschema dus ook nog niet bekend. Het programma zal later na de Kwalificatie bekend worden. Dit zal op 12 december 2015 gebeuren. Je kan hier wel al de kwalificatie poules zien.

Wedstrijdschema Kwalificatie Play offs

De play offs worden vanaf 12 november 2015 gespeeld en de return zal enkele dagen later zijn.

Laatste wedstrijden:

kwalificatie-play-off-wedstrijden-ek-2016
Gekwalificeerden

euro 2016 voetbal frankrijk

12 december zal de loting plaatsvinden.

Speelschema

Het Europees kampioenschap 2016 Schema is bekend en Frankrijk zal de eerste wedstrijd in groep A spelen zegen de nummer twee uit de groep. De wedstrijd zal op 10 juni 2016 gespeeld worden in het Stade de France in Saint-Denis. Dit is het grootste stadion van het land. Hier zal ook de finale op 10 juli gespeeld worden. Na een kleine 2 weken zullen alle groepswedstrijden gespeeld zijn om de achtste finales in te gaan. Normaal krijg je na de groepswedstrijden de kwartfinale maar omdat er nu 24 landen in plaats van 16 landen meedoen zal de achtste finale gespeeld worden. Dit houdt in dat naast de beste nummers 2 ook de beste 4 nummers 3 in de groep door zullen gaan. Vervolgens gaat het weer verder als altijd.

Tijdstippen van het EK 2016 speelschema

Als je de tijdstippen goed bekijkt zal je zien dat de eerste twee poulewedstrijden ‘willekeurig’ gespeeld worden op de tijden 15:00, 18:00 en 21:00. Het is natuurlijk wel erg toevallig dat Frankrijk alle poulewedstrijden om 21:00 speelt. Bij een 1ste of 2de plaats van Frankrijk in de poule zullen ze de achtste finale wel om 15:00 spelen. Ze spelen om 18:00 als ze bij de beste nummer 3 in de poules horen. Bij de laatste poulewedstrijd zullen de wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden. Deze wedstrijden zullen alleen om 18:00 en 21:00 gespeeld worden en dus niet meer in de middag. De achtste finales zullen weer in de middag gespeeld worden. Vervolgens zullen de finales op het EK speelschema hierna alleen nog maar om 21:00 worden gespeeld.