Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Bordeaux

Er wordt gespeeld in de stad Bordeaux.

Stadion

  • Naam: Stade de Bordeaux
  • Capaciteit: 42.000

Het Grand Stade de Bordeaux is een van de vier stadions die nieuw worden gebouwd in Frankrijk voor het Europees kampioenschap voetbal 2016. Het stadion is ontworpen door de Zwitserse firma Herzog & de Meuron, die ook al verantwoordelijk waren voor het ontwerp van de Allianz Arena in München.

stadion bordeaux

Meer info over stadion de Bordeaux

In Bordeaux, wordt sinds 2011 het nieuwe Grand Stade van de Franse club Girondins de Bordeaux gebouwd. Het project wordt uitgevoerd in het kader van een publiek-private participatie. Het werk aan het nieuwe stadion begon in medio 2013 en zal eindigen in rond midden 2015. Na het EK 2016 Frankrijk, zal het stadion van Girondins gebruikt worden voor zijn thuiswedstrijden. Gelegen tussen een kunstmatig meer en de rivier de Garonne in het noorden van Bordeaux, zal het de Arena het Stade Chaban-Delmas vervangen, de vroegere thuishaven van Girondins.

Het ontwerp van het nieuwe Grand Stade de Bordeaux komt van de architecten Jacques Herzog en Pierre de Meuron, dat het Olympische Bird’s Nest al ontworpen in Beijing en de Allianz Arena in München. Het ontwerp bestaat uit drie onderdelen, het interieur als een “bowl” voor de toeschouwers, de omliggende behuizing als een overgangsregeling element tussen de stands en de buitenruimte en het buitengebied zelf. De capaciteit is gericht tot 43.000 zitplaatsen.

Alle andere informatie over het Grand Stade de Bordeaux en de huidige foto’s van de vooruitgang van de bouw is te vinden op de officiële website op www.nouveau-stade-bordeaux.com.

Video