Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Marseille

stadion-Stade-VelodromeEr wordt gespeeld in de stad Marseille. Het Stade Velodrome is gelegen in de Franse havenstad Marseille en werd gebouwd voor het WK voetbal 1938 Op dit moment wordt het Stade Velodrome worden opgebouwd voor het EK 2016 en zal na de modernisering hebben een capaciteit van 67.000 toeschouwers, en dus na het Stade de France is de tweede grootste stadion in Frankrijk en het EK 2016 voetbal.

Stadion

  • Naam: Stade Vélodrome
  • Capaciteit: 67.000

Meer info over Stade Vélodrome

Oorspronkelijk was het Stade Velodrome, zoals de naam al doet vermoeden, een locatie voor tal van andere sportieve evenementen, zoals wielrennen, gymnastiek, boksen en hockey. In 1984, is het stadion ook gastheer van het beroemde rugby toernooi “European Nations Cup”. De tijd als een multifunctionele arena eindigde met de renovatie in 1985 als het Velodrome volledig verwijderd verdween. Voor het UEFA EK 2016 Frankrijk zal het Stade Velodromeworden uitgebreid naar 67.000 zitplaatsen. In de innovatieve bouw van het stadion zal een winkelcentrum komen, een concept dat al bekend is bij vele andere moderne voetbalstadions in Europa. Voor een lange tijd was het Stade Velodrome bekend vanwege de blootstelling aan het weer zonder bescherming, maar na de recente renovatie, die moeten worden afgerond medio 2014, zal er eindelijk een dak zijn. De Franse club Olympique Marseille speelt hier zijn thuiswedstrijden.

Het Stade Velodrome was in 1938 en 1998 de locatie voor wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal. Voor het WK 1998 Frankrijk, werd de capaciteit verhoogd tot 60 000. Ook hier vonden wedstrijden van het EK Frankrijk voetbal in 1960 en 1984 plaats. Het stadion heeft een unieke locatie en is gelegen in het zuiden van de stad aan de noordelijke oever van de rivier de Huveaune en wordt ook gebruikt sinds de jaren ’80 voor grote concerten en politieke gebeurtenissen.

Alle andere informatie over Stade Velodrome vindt u op de officiële website onder www.lenouveaustadevelodrome.com.

Video over Ek 2016 stadion