Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Parijs

stadion-Parc-des-PrincesEr wordt gespeeld in de stad Parijs. Het Parc des Princes (Parc de Princes) is gelegen in de Franse hoofdstad Parijs. Het stadion wordt voornamelijk gebruikt door de voetbalclub Paris Saint-Germain. 1897 de arena werd gebouwd en was toen de naam Stade Velodrome du Parc de Princes.

Stadion

  • Naam: Parc des Princes
  • Capaciteit: 45.000

Meer informatie over Parc des Princes Parijs stadion

In het zuidwesten van Parijs ligt het traditionele stadion Parc de Princes. Een bos dat werd gebruikt als een jacht bos, is het Parc des Princes stadion naar vernoemd. Het oorspronkelijke stadion was het Stade Velodrome du Parc des Princes en werd in juli 1897 geopend als een wielerbaan. In 1900 is er op deze wielerbaan wereldkampioenschappen gehouden. Van 1903-1967 eindigde de Tour de France in Parc des Princes Velodrome. In juli 1967 is het tijdperk van beëindigd door de sloop van het circuit.

Sinds 1899 konden voetbalwedstrijden ook in het Parc des Princes plaatsvinden en vanaf 1919 zijn talloze playoffs gespeeld van de Franse Cup. In 1932 is het uitgebreid tot een capaciteit van 45.000 toeschouwers. Enkele van de grote Parijse clubs zoals Racing Club (sinds 1932) en Stade Français (sinds 1945) speelden hier tot de jaren 1960 hun thuiswedstrijden. Vandaag is het stadion de thuisbasis van de Franse kampioenen Paris St-Germain.

Tijdens de 1998 FIFA wereldkampioenschap zijn er zes wedstrijden gespeeld, waaronder de wedstrijd voor de derde plaats. Het stadion was al de locatie sinds 1938 voor FIFA World Cup met inbegrip van de legendarische halve finale tussen Hongarije versus Zweden (5:1). Nu zullen er ook vele wedstrijden in gespeeld worden tijdens het EK 2016 voetbal.

Het Parc des Princes was zes keer de locatie voor de Europa Cup finale. In 1956 was hier de finale van de eerste uitgevoerde Europa Cup, de voorloper van de huidige UEFA Champions League.

Alle andere informatie over Parc des Princes vindt u op de officiële website onder www.leparcdesprinces.fr.

Video van Parc des Princes Parijs