Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Saint-Denis

stadion-stade-de-franceEr wordt gespeeld in de stad vlakbij Parijs in Saint-Denis.

Stadion

  • Naam: Stade de France
  • Capaciteit: 81.338

Het Stade de France ligt boven Parijs richting België in de stad Saint-Denis. Dit stadion is gebouwd naar aanleiding van het wereldkampioenschap 1998 Frankrijk. Het heeft een capaciteit van meer dan 81.000 toeschouwers en het is daarmee het grootste stadion van Frankrijk en het Europees kampioenschap voetbal van 2016. Het stadion zal onder andere worden gebruikt voor de openingswedstrijd die op 10 juni 2016 begint om 21:00. Daar zal het Franse elftal aan de aftrap staan met een nog nader bekend te maken tegenstander.

Meer informatie over Stade de France

Nadat bekend werd gemaakt dat Frankrijk het WK 1998 mocht organiseren waren de Fransen vastbesloten om een groot stadion te bouwen met overdekte zitplaatsen. Vanwege politieke doelstellingen om het gebied Saint-Denis te herontwikkelen is besloten om het Stade de France daar te bouwen. Sinds de opening in 1998 is het tevens het officiële Nationale Stadion. Dit betekent dat het nationaal elftal voetbal en rugby hier spelen bij thuiswedstrijden. Tevens is het een elite stadion, het kreeg van de UEFA 5 sterren.

Er werden maar liefst 9 wedstrijden gespeeld tijdens het WK in 1998. Ook toen werd de openingswedstrijden en finale in Stade de France gehouden net zoals in 2016 gaat gebeuren. Ook de Champions League finale heeft hier twee keer plaats gevonden. Doordat de tribunes beweegbaar zijn is er ook de mogelijkheid om er concerten te geven, atletiek uit te voeren en zelfs motorsport evenementen te houden.

Meer informatie over het Stade de France kunt u vinden op de officiële website op www.stadefrance.com.