Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Italië

“Gli Azzurri”, zoals het Italiaanse nationale team wordt ook wel wordt genoemd. Ze waren in staat om zich succesvol te kwalificeren voor de negende keer voor een Europees Kampioenschap. In de laatste twee EK’s in 2008 en 2012 was respectievelijk Spanje de verschrikking voor het Italiaanse team. In de kwartfinale en de finale, elk van de latere Europees kampioen Spanje won tegen de Italianen. De EK 2016 Italië Tickets zijn waarschijnlijk relatief snel uitverkocht. Immers, Italië is de huidige Europese runners-up.

Groepswedstrijden Italië

De Italianen zullen de eerste ontmoeten tegen de Belgen hebben op 13 juni om 21:00 uur. Ze spelen in Stade des Lumières, Décines-Charpieu. Kaarten EK 2016 zijn voor dit duel al minstens 300 euro. Op 17 juni zal het volgende duel voor de Italianen zijn tegen de Zweden. Er zal in Toulouse gespeeld worden in het Stadium Municipal. De laatste groepswedstrijd zal tegen Ierland zijn om 21:00 uur op 22 juni. Deze zal plaatsvinden in Grand Stade Lille Métropole, Villeneuve d’Ascq.

EK-kwalificatie 2016

Italië was opgesteld in Groep H, samen met Malta, Bulgarije, Azerbeidzjan, Noorwegen en Kroatië. Op 9 september 2014 hebben de Italiaanse autoriteiten de eerste wedstrijd in de kwalificatie tegen Noorwegen gewonnen met 2:0. Ook Azerbeidzjan en Malta waren niet in staat om de Italianen te verslaan. Hoewel sommige met veel moeite werden gewonnen, hebben ze uiteindelijk de punten mee naar huis genomen. De volgende tegenstander Kroatië wachtte voor de Italiaanse nationale ploeg. Het spel eindigde met een 1:1. Beide doelpunten kwamen al in de 1e helft. Zelfs tegen Bulgarije, kwamen de Italianen met een 2: 2 gelijkspel. In de returnwedstrijd tegen Kroatië, werd de 1:1 herhaald. Malta tegen de Italianen waren niet in staat om een ​​overwinning te trekken. Net als in de daarop volgende wedstrijden tegen Bulgarije, Azerbeidzjan en Noorwegen. Zo was Italië in staat om de kwalificatie af te maken met 24 punten op de rekening. Het Italiaanse team had aan het eind vier punten voorsprong op tweede geplaatste Kroatië en was dus in staat om eerste plaats in groep H te halen. De verplichte tijdens de Euro Kwalificatie was dat het Italiaanse team zich zou plaatsen en de Italiaanse fans kunnen nu al beginnen aan de zoektocht naar Euro 2016 tickets.

Het Italiaanse nationale team

Gianluigi Buffon is niet alleen de kapitein van de Italiaanse nationale ploeg, maar met meer dan 150 internationale wedstrijden tegelijkertijd meest ervaren speler. Momenteel bij Juventus onder contract , werd uitgeroepen tot vier keer Wereld Doelman van het Jaar en is bij zijn nationale team een ​​sterke pilaar. Echter, middenvelder Andrea Pirlo en verdediger Giorgio Chiellini kunnen ook terugkijken op vele internationals en dus nemen ze de nodige ervaring mee. Bij het Italiaanse nationale team zijn de meeste in dienst van de clubs van de Serie A. Slechts een paar professionals spelen in de buitenlandse clubs zoals Ciro Immobile (Sevilla FC) of Matteo Darmian (Manchester United). Antonio Conte is van de Azure sinds 2014 Nationaal Coach. De EK 2016 in Frankrijk is dan ook het eerste grote toernooi dat Conte en het Italiaanse nationale team samen hebben.

De vooruitzichten voor het EK 2016 voetbal Frankrijk

Er wordt rekening gehouden met de Italianen dat in 2012 in de finale toch moest toegeven aan Spanje, dus ze willen zich laten zien bij het komende EK. Nationaal Coach Conte neemt het winnen van het Europese Kampioenschap als een doel. Als dit echt kans van slagen heeft moet er nog hard worden gewerkt om niet de zwakheden te vertonen die het vaak heeft laten zien tijdens de kwalificatie van het team.