Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Lens

Er wordt gespeeld in de stad Lens. Het Stade Bollaert-Delelis is één van de meest legendarische voetbalstadions in heel Frankrijk. Het werd vernoemd naar de voormalige voorzitter van de lokale mijnbouwbedrijf, Felix Bollaert. In 2012 besloot de stad Lens de naam van het stadion in het geheugen van de oud-minister en voormalig burgemeester van de stad, Andre Delelis aan te vullen. Voor de EURO 2016 in het bijzonder de veiligheid upgrades zijn gemaakt door de 1932 gebouwde stadion.

Stadion

  • Naam: Stade Bollaert-Delelis
  • Capaciteit: 35.000

stadion-Stade-Bollaert-Dele

Meer informatie over het stadion in Lens

Het stadion werd gebouwd in 1932 door werklozen bergboeren in Lens. Aanvankelijk had het een ovale vorm, maar de constructie van de eerste vier nieuwe tribunes in 1976, heeft het langzaam een rechthoekige vorm gekregen. Het is een van de weinige stadions in Europa waar de ventilatorcurve langs de zijlijn is en niet, zoals gebruikelijk, achter de doelen. De vier afzonderlijke tribunes van het stadion zijn verschillende persoonlijkheden van RC Lens en toegewijde uit de regio. Ook opmerkelijk is het feit dat alle inwoners van Lens plaats kunnen vinden in het Stade Bollaert-Delelis aangezien er 36.000 mensen wonen.

In het stadion worden de thuiswedstrijden van de Franse Tradionstionsverein RC Lens gespeeld, die nu zijn verbannen naar de Ligue. 2 In het seizoen 2001/2002 en 2006/2007 werden ook de Champions League wedstrijden van lokale rivalen LOSC Lille gehouden. Of RC Lens het stadion na de EK 2016 in Frankrijk zal gebruiken voor zijn thuiswedstrijden is momenteel onzeker vanwege de financiële situatie van de vereniging.

Nog voordat de UEFA EURO 1984 en het WK 1998 werd het stadion gerenoveerd. In 2007, werd het ook gebruikt in de Rugby World Cup. Voor het EK 2016 zijn in het bijzonder veiligheidsupgrades gemaakt. Voor een lange tijd was de financiering van de wederopbouw onduidelijk tot maart 2012, de regio Nord-Pas-de-Calais hebben (25 miljoen euro), de Communauté d’agglomération de Lens-Liévin (20 miljoen euro) en de Franse staat ( 12 miljoen euro) hebben verklaart de kosten te dragen.

Alle andere informatie over Stade Bollaert-Delelis is te vinden op de officiële website van RC Lens.

Video