Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

EK Kwalificatie 2016

ek-kwalificatie-2016-in-frankrijkDe EK kwalificatie 2016 gaat na een fantastisch WK in Brazilië in september weer beginnen. De kwalificatie voor het toernooi in Frankrijk is geen succes geworden maar zal het wel lukken voor het WK in Rusland? Alle informatie die je nodig hebt voor het WK 2018 voetbal zal je op de website van wk2018voetbalrusland.nl lezen. Alles over de kwalificatie over wanneer en waar Nederland moet spelen en wie de tegenstanders zijn kan je hier lezen: Kwalificatie WK 2018. Nederland wacht tijdens de WK kwalificatie voor Rusland een zware taak aangezien ze met Frankrijk zijn ingeloot. De WK 2018 kwalificatie begint begin september van 2016.

Uitslagen en standen EK kwalificatie Frankrijk

Wij hebben voor elke groep een overzicht gemaakt met de standen en de wedstrijden. Hieronder staan de groepen met bijbehorende groepshoofden voor de kwalificatie ek 2016. Onderstaande huidige stand.

NIEUWE STAND

definitieve-uitslag-kwalificatie-ek-2016

Verslag Nederland IJsland: KLIK HIER

De landen die naast de groep staan zijn de groepshoofden. Halverwege de kwalificatie laten een aantal van deze landen het nog niet helemaal zien waaronder het Nederlands elftal. Oranje zal nog flink zijn best moeten doen om zich te kwalificeren voor Frankrijk om ook op het toernooi te mogen voetballen.

Wanneer kwalificeert een team zich voor het EK in Frankrijk?

Alle nummers 1 en 2 van de groepshoofden gaan naar het EK Frankrijk in 2016. Daarnaast zal ook de beste nummer 3 zich toevoegen. De overige nummers 3 zullen een play-off moeten spelen (8 teams in totaal). Samen met het gastland Frankrijk komen we in totaal op 24 landen die zullen deelnemen aan het Europees kampioenschap 2016.

Kwalificatie Play-off wedstrijden

kwalificatie-play-off-wedstrijden-ek-2016