Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Uitslag Nederland – IJsland kwalificatie EK 2016

Uitslag Nederland – IJsland kwalificatie EK 2016

Het Nederlands elftal heeft onder leiding van de nieuwe bondscoach Danny Blind en zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij de eerste wedstrijd verloren tegen de koploper IJsland. 

Mini samenvatting

Opstelling EK 2016 wedstrijd Nederland IJsland

nederland ijsland samenvatting opstelling

Het elftal van Nederland begon leuk maar met een zware tegenvaller nadat Robben het veld moest verlaten met waarschijnlijk een liesblessure. Nog voor rust kreeg Indi een rode kaart na een wat natrappende beweging. De grootste kans was zelfs nog voor IJsland. De tweede helft begon goed voor IJsland omdat het een strafschop kreeg en die ook had benut. Nederland kwam meer in de aanval maar met wat afstandsschoten met goede reddingen van de keeper van IJsland kwam het verder niet.

Alle uitslagen stand Groep A

uitslagen groep a ek 2016

Nieuwe stand Groep A

nieuwe stand groep a ek 2016 frankrijk

Het wordt nu toch heel erg spannend voor onze Oranjemannen. Winst voor IJsland en Tsjechië dus die zijn niet makkelijk meer in te halen. Een gelijkspel van Turkije waardoor ze nog net de derde plaats behouden in Groep A. Alleen Turkije, Letland en Kazachstan staan nu nog onder ons. Er kan nu wel gesteld worden dat het tegen Turkije echt onze laatste kans is willen we nog naar het EK 2016 in Frankrijk.