Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Nice

stadion-Stade-de-NiceEr wordt gespeeld in de stad Nice. Het Stade de Nice wordt ook wel Allianz Riviera genoemd, gelegen in de Franse stad Nice in de buurt van Eco-Vallée en wordt ook gebruikt als een multifunctioneel stadion. In aanvulling op de voetbalclub OGC Nice en rugby, sport en culturele evenementen. In 2013 is het stadion geopend en heeft een capaciteit van 35.624 zitplaatsen en is daarom zesde in Frankrijk waar tijdens het EK 2016 gespeeld gaat worden. Het is de eerste van drie nieuwe stadions, die werd gebouwd door VINCI voor het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. VINCI zal nu verantwoordelijk zijn voor de komende 27 jaar voor het structureel onderhoud, onderhoud en dienstverlening. De verzekeraar Allianz ontving in 2012 de naamgeving de rechten van de arena voor een contractuele looptijd van negen jaar.

Stadion

  • Naam: Stade de Nice
  • Capaciteit: 35.000

Meer informatie

In 2011 is men begonnen met de bouw van een nieuw eco-vriendelijk en ultra-modern stadion. De technologie en de materialen voldoen aan de strenge eisen van de “Haute Qualité Environnementale (HQE)”. Natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en hernieuwbare bronnen werden gebruikt voor de bouw van de gebruikte Arena. Daarnaast werd een natuurlijk ventilatiesysteem gemaakt, voor een optimale luchtcirculatie. De Allianz Arena is ontworpen dat voor mensen met een handicap als bezoekers het zo aangenaam mogelijk te maken. Zelfs de toiletten zijn speciaal voor rolstoelen gemaakt. De Alliance is sterk betrokken bij de promotie van de sport. Ecologische en duurzame ontwikkeling zijn hier zeer belangrijk, en de economische en sociale ambities. De totale kosten bedragen in totaal 245 miljoen euro. € 176.000.000 over de groep particuliere investeerders “Mooi Éco stadium ‘dat de marketing rechten hebben tot het jaar 2041.

Het idyllische havenstad Nice, waar tijdens het EK 2016 Frankrijk 4 wedstrijden worden gespeeld, ligt ten zuidoosten van Frankrijk, en rechtstreeks bij de beroemde Côte d’Azur. Met ongeveer 400.000 inwoners behoort Nice tot de tweede grootste stad aan de zuidkust. Het schittert vooral mooi met cultuur, architectuur en attracties. Het grote architecturale erfgoed omvat de stad en biedt villa’s, paleizen, religieuze gebouwen en kerken.

Nice staat bekend om zijn vele musea. Het “Musée Picasso” opende in 1949 in de ruïnes van het oude Antibes. Hier kunt u meer dan 260 werken van Picasso bewonderen. Het museum “Musée d’Archéologie de Nice” is een prehistorische, 400.000 jaar oud olifant jager kamp en nodigt u uit om te ontdekken.

Het Carnaval van Nice is het meest populaire evenement in het land en vindt plaats in de winter aan de Côte d’Azur.

De voetbalclub OGC Nice speelt hier zijn thuiswedstrijden en won vier keer de Franse Ligue en de Franse Cup drie keer. Maar zelfs de waterpolo sport heeft zijn roots gevonden in zijn geboorteland Nice. De ONN won in de laatste 15 jaar een totaal van 12 landstitels.

Alle andere informatie over de Allianz Riviera is te vinden op de officiële website op www.allianz-riviera.fr.

Video