Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

5 juli 2014 Nederland – Costa Rica

5 juli 2014 Nederland – Costa Rica

Vanavond staat Nederland tegen Costa Rica in de kwartfinale. De wedstrijd zal om 22.00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.

Waarom Nederland wint

‘Grote’ spelers zoals Robben, van Persie en Sneijder kunnen het in de moeizame wedstrijden beslissen. Dit allemaal met de nodige ervaring, techniek en snelheid. Ik durf voorzichtig wel te zeggen dat Memphis Depay daar wel bijhoort. Het gevaar dat hij bij zijn invalbeurten brengt is ongelofelijk. Natuurlijk speelt Nederland dan 4-3-3 en komen er voorin meer ruimtes vrij maar het lijkt wel of iedereen nog een extra stapje harder loopt omdat ze in Memphis geloven. Ondanks dat onze verdedigende linie is afgezwakt door het wegvallen van Nigel de Jong groeit ook het vertrouwen achterin. Ik ben benieuwd wie er op de positie van de Jong gaat voetballen, is het Blind, Clasie of ‘alleskunner’ Dirk Kuyt? Met een invaller als Huntelaar hebben we een echte afmaker net zoals hij die strafschop tegen Mexico nam en hij vaak op de goede plek staat in het 16 meter gebied.

Waarom Costa Rica wint

Met een keeper als Navas die ook nog eens strafschoppen kan houden wordt het een lastige klus voor de Nederlanders. Volgens ploeggenoten lijkt het wel alsof hij van een andere planeet komt. Een andere topper in de ploeg is Bryan Ruiz. Van FC Twente naar Engeland en weer terug naar Nederland op huurbasis bij PSV. Hij heeft daar met een paar belangrijke doelpunten het niet helemaal waargemaakt. Echter begint Ruiz steeds meer in zijn oude goede ‘flow’ te komen die het de verdediging van Oranje behoorlijk lastig kan maken. Net zoals Ruiz groeit heel Costa Rica in het WK.

Bookmaker

De kansen volgens de bookmakers is dat Nederland wint. Bij een inzet van 1 euro krijg je 1,50 terug, bij een gelijkspel 4,25 en bij de winst voor Costa Rica maar liefst 7,20 euro. Het kan allemaal nog veel meer oplopen als je inzet op 2 doelpunten van een verdediger van Costa Rica. Een winst van 201 euro bij een inzet van 1 euro.

Kortom, ik heb er een goed vertrouwen in! Het wordt 2-0 voor Nederland met doelpunten voor Robben en Memphis.

nederland-costa-rica-5-juli

Meer informatie op www.ek2016voetbalfrankrijk.nl