Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

EK-kwalificatie 2016 actuele standen

EK-kwalificatie 2016 actuele standen

Het is al een tijdje geleden dat de laatste wedstrijden van de EK kwalificatie achter de rug zijn. Ondertussen hebben de landen 5 wedstrijden gespeeld. De eerstvolgende wedstrijden zijn weer op 12 juni 2015.

In groep A, waar Nederland op dit moment derde staat, stijgt de spanning. Ondanks dat Tsjechië en IJsland nog niet verzekerd zijn van een kwalificatie, is de kans groot dat deze twee landen gaan kwalificeren voor het EK in 2016. Het is de grote vraag wie tussen Nederland en Turkije als derde gaat eindigen in deze groep. Lees snel verder over de stand van zaken in de andere groepen. Algemene informatie over de standen Nederland is noodzakelijk om de komende wedstrijden goed te presteren om deel te nemen aan het EK. Op dit moment staat het Nederlands elftal op de derde plaats met 7 punten. Het lijkt erop dat Turkije en Nederland strijden voor de derde plek in deze groep. Turkije heeft namelijk 5 punten.

In groep B is het ook behoorlijk spannend. België en Wales hebben allebei 11 punten en strijden om eerste te eindigen in de groep. Buiten Andorra hebben Bosnië, Cyprus en Israel de kans om als derde te eindigen. Israel heeft de grootste kans, aangezien het elftal 9 punten heeft behaald. Omdat er nog onderling 5 wedstrijden moeten worden gespeeld, kan er nog veel veranderen in groep B.

In groep C zit Slowakije die tot nu toe alle wedstrijden gewonnen heeft in de groep. Slowakije is er in geslaagd om 15 punten te halen in de groep. Spanje en Oekraïne zijn de volgers van Slowakije in deze groep. Wit-Rusland is de volger van Spanje en Oekraïne in deze groep. Als er geen verrassing plaats vindt, zullen Slowakije, Oekraïne en Spanje de eerste drie plaatsen delen.

Ondanks dat Duitsland favoriet was in groep D staat het land tweede in de groep met 10 punten. Buurland Polen staat na vijf wedstrijden op de eerste plaats met 11 punten. De volgers van deze landen zijn Schotland met 10 punten en Ierland met 8 punten. Doordat er nog vijf wedstrijden moeten worden gespeeld, kan er nog veel gebeuren in deze groep.

Een ander land dat alle vijf de wedstrijden heeft gewonnen is Engeland. In vergelijking met de andere teams in groep E is Engeland duidelijk het sterkst. Engeland staat namelijk 6 punten voor op Zwitserland en Slovenië, die in totaal 9 punten hebben behaald. Deze landen zullen strijden voor de tweede plek.

Griekenland vertoont in groep F zeer slechte resultaten. Na vijf wedstrijden staat Griekenland laatstemet twee punten. Roemenie met 13 punten en Noord-Ierland met 12 punten gaan voor de eerste plaats in deze groep. Of Griekenland een comeback kan creëren in de laatste vijf wedstrijden is een grote vraag.

In groep G is alles nog open, omdat de punten van alle teams ongeveer gelijk liggen. Met 13 punten is Oostenrijk favoriet maar Zweden, Rusland en Montenegro maken ook een kans om zich te kwalificeren. Anderzijds geldt hetzelfde ook voor groep H. Kroatië en Italië delen de eerste en tweede plaats ,maar Noorwegen en Bulgarije zullen er ook alles voor doen om een plek te krijgen in de top 3.

Tot slot de laatste groep: Groep I. In deze groep strijden 5 teams om te kwalificeren, terwijl alle andere groepen 6 teams bevatten. Portugal staat op de eerste plaats met negen punten en wordt gevolgd door Denemarken en Albanië. Beide landen hebben 7 punten. Servië en Armenië die beide op 1 punt staan, hebben weinig kans voor een kwalificatie.

Meer EK kwalificatie informatie