Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Ek 2016 in Frankrijk gered na winst op Letland?

In ieder geval is Hiddink gered door onze Oranjemannen door met 6-0 te winnen van het nietige Letland. Door wat wazig te doen tijdens de interview met Jack van Gelder na de wedstrijd is het nog niet helemaal duidelijk of Hiddink blijft of alsnog weg gaat.

EK 2016 kwalificatie tegen Letland

Nederland moest natuurlijk winnen tegen een tegenstander waar weinig ervaring en kwaliteit is op een hoog speelniveau. Echter dat dachten we van IJsland ook maar dat verliep ook niet helemaal zoals verwacht. Wil Nederland op het speelschema EK 2016 in Frankrijk zijn dan moet het toch echt een tandje bij schakelen. Oranje begon voortvarend en dat resulteerde na een aantal minuten al een bal op de paal door Afellay. Niet veel later kwam door een mooie aanval een voorzet van Robben op het hoofd van Van Persie die de bal netjes in de hoek kopte. Doelpunt nummer 2 komt op naam van Robben door een afstandsschot. Huntelaar scoorde nummer 3 door een lage strakke voorzet van Afellay in te tikken. De tweede helft was iets rustiger maar kwam toch nog 3 keer tot scoren in het laatste kwartiertje. De doelpuntenmakers waren Bruma (intikker na doorkopbal Van Persie), Robben (schot korte hoek), Huntelaar (passing door het midden en schot vanaf 14 meter).

We zijn dus de goede weg ingeslagen alhoewel het natuurlijk niet een groot voetballand is. De volgende wedstrijd voor het EK 2016 Frankrijk zal in maart gespeeld worden. Dan is Turkije de volgende tegenstander.