Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Nederland – Kazachstan

Nederland – Kazachstan

Na een vervelende start tegen Tsjechië is Nederland uit op revanche. Op 10 oktober 2014 is het Nederland – Kazachstan. De wedstrijd zal gespeeld worden in het stadion waar AFC AJAX voetbalt, de Amsterdam ARENA. Het Nederlands elftal zal om 20.45 beginnen.

Revanche na slechte start EK kwalificatie

Nederland is dus uit op een revanche want het is de EK kwalificatie niet goed begonnen. De verloren wedstrijd tegen Tsjechië was een flinke domper. Zeker omdat de eindstand in blessuretijd in het voordeel van de Tsjechen kwam door een fout van Janmaat. Nu dus Kazachstan aan de beurt op het speelschema van de EK kwalificatie.

Wat is Hiddink van plan?

Hiddink moet een plan hebben om Kazachstan te bestrijden. Zij hebben tegen Letland 0-0 gespeeld. Ondanks dat de Tsjechen ook weinig bekende toppers in het team heeft is het niet zomaar appeltje eitje. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid verdedigend en op de counter spelen. Hiddink zal dus met een tactisch offensief moeten komen om door de verdediging te komen. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn omdat ‘onze’ topper Arjen Robben een hamstringblessure heeft opgelopen en het aanstormend talent in de aanval Memphis Depay een liesblessure heeft en enkele weken is uitgeschakeld. Is Hiddink nu al radeloos? Men dacht al dat hij zou stoppen maar dat bleek niet waar te zijn. Hij wil zijn technische staf slechts meer verantwoordelijkheid geven.

Over Kazachstan

Kazachstan staat op de 127ste plek op FIFA/Coca-Cola World Ranking. Sinds de zomer hebben ze nog niet verloren:

uitslagen-kazachstan-ek-201

Het team bestaat grotendeels uit verdedigers en middenvelders. Op een enkele na speelt iedereen ook in de competitie in Kazachstan. Sergei Khizhnichenko speelt echter in Polen bij Korona Kielce. Hij is ook de huidige topscoorder. Vorig jaar heeft Kazachstan nog 2 maal verloren van Duitsland met 4-1 en 3-0 tijdens de WK kwalificatiewedstrijden voor Brazilië.

Nederland – Kazachstan kaarten

Kaarten kopen kan je via onsoranje.nl of ticketbox.nl. Je dient je echter wel te registreren. Kaartjes kunnen ook gekocht worden bij viagogo.nl. Hier kan je, maar hoeft niet, registreren om de kaartjes te bemachtigen. Het kan dus ook als gast.