Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Nederland – Turkije 28 maart

Nederland – Turkije 28 maart

De duels tussen Nederland en Turkije zijn over het algemeen spannend. De laatste wedstrijd tussen beide landen was op 15 oktober 2013. Deze wedstrijd eindigde met een 2-0 voorsprong voor het Nederlands elftal. Beide landen spelen al vanaf 1958 tegen elkaar en uit de cijfers is te zien dat Nederland steeds een voorsprong heeft op zijn tegenstander. De laatste vijf wedstrijden heeft Turkije bijvoorbeeld geen doelpunt kunnen scoren tegen Nederland. Beide landen spelen op 28 maart tegen elkaar om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap, dat in Frankrijk wordt gehouden. Zowel Turkije als Nederland hebben een slechte start gemaakt in de groep met Tsjechië, IJsland Letland en Kazachstan. Het is hierbij de vraag welke van de teams zich gaan kwalificeren voor het EK in 2016.

EK kwalificatiewedstrijd Nederland – Turkije

Beiden landen hebben een matige start gemaakt in poule A. Aan de andere kant kan er worden gezegd dat Tsjechië en IJsland een wervelende start hebben gemaakt in de groep. In de laatste drie wedstrijden in de groep hebben Nederland en Turkije 1 wedstrijd kunnen winnen. Nederland won met 6-0 tegen Letland en Turkije won met 3-1 tegen Kazachstan. De wedstrijd tussen deze teams is zeer cruciaal voor de stand in de groep. Er kan ook worden gezegd dat dit de wedstrijd is voor de derde plek in de groep.

Huidige stand kwalificatie Poule A

Laatste nieuws over de wedstrijd Nederland – Turkije

De selecties van Nederland en Turkije zijn ondertussen bekendgemaakt door de coaches Guus Hiddink en Fatih Terim. Het nieuws dat Arjen Robben en Robin van Persie niet mee kunnen doen, is zeer nadelig voor het Nederlands elftal. Met de afwezigheid van deze spelers is Wesley Sneijder, die momenteel uitkomt voor de Turkse club Galatasaray, de aanvoerder bij de wedstrijd tegen Turkije. Of dit extra motivatie met zich mee gaat brengen voor Wesley Sneijder zal bij de wedstrijd te zien zijn. Ondertussen is Quincy Promes van Spartak Moskou opgeroepen in plaats van Arjen Robben. Na een goede start in het tweede gedeelte van het seizoen bij Wolfsburg heeft Bas Dost ook een uitnodiging gekregen en zit bij de definitieve selectie.

Net zoals de meeste wedstrijden zal deze interlandwedstrijd ook plaatsvinden in de Amsterdam Arena. Degenen die een ticket willen kopen voor de wedstrijd tussen Nederland en Turkije zijn hier helaas te laat voor. De tickets zijn ondertussen al uitverkocht. Dit betekent dat Nederland een gigantische steun zal krijgen tijdens de wedstrijd. Dit heeft het elftal wel nodig, aangezien de sterspelers Robin van Persie en Arjen Robben zullen ontbreken.

Nederland – Turkije, welke zender?

Kortom gaat de wedstrijd op 28 maart dus een spektakel worden tussen Turkije en Nederland. De wedstrijd zal starten op 20.45 en de scheidsrechter die de wedstrijd gaat leiden is op dit moment nog niet bekend. Er wordt verwacht dat de scheidsrechter binnen een paar dagen bekend wordt gemaakt. Voor degenen die de wedstrijd niet zullen bijwonen in de Amsterdam Arena is het natuurlijk mogelijk om de wedstrijd te volgen via TV. Het is mogelijk om de wedstrijd te bekijken op SBS 6. Wat de definitieve opstellingen worden van Nederland en Turkije zal op de dag van de wedstrijd bekend worden gemaakt.

De uitslag van de EK 2016 kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Turkije kan je hier vinden: Uitslag Nederland – Turkije