Website over het Europees kampioenschap voetbal dat gehouden wordt in Frankrijk. Dit zal in 2016 plaatsvinden.

Uitslag Nederland – Mexico

Uitslag Nederland – Mexico

Nederland heeft zijn vijfde wedstrijd onder Hiddink verloren van Mexico met 3-2. Ondanks dat het een oefenwedstrijd was moest Nederland hier moed uit halen voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Letland aanstaande zondag. 

Eerste helft

Zoals de meest recente wedstrijden begon Oranje niet goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een doelpunt voor Mexico in de achtste minuut door Vela. Het tweede deel van de eerste helft kwam Nederland beter in de wedstrijd wat resulteerde in verschillende grote kansen voor Robben en Huntelaar. Het mocht echter niet baten en dus met een achterstand de rust in.

Tweede helft

Nederland kwam goed uit de startblokken en ging dus verder waar het de eerste helft gebleven was. Dit resulteerde in een fantastisch schot van Wesley Sneijder die onhoudbaar voor de keeper van Mexico was. Vanaf de 60ste minuut werd Mexico weer sterker. Corono van Twente kwam in het veld. Na wederom een verkeerde keuze door Willems kwam door Corono een mooie bal bij Vela. Vela aarzelde niet en schoot de bal goed binnen. Nederland werd onzekerder. Een diepe bal door Mexico werd niet goed beoordeeld door de verdediging van Oranje en de buitenspelval mislukte. Daardoor kwam Chicharito alleen op Krul af en het werd 3-1 voor Mexico. Met een goed afstandsschot door Blind (werd wel van richting veranderd) kwam de stand op 3-2 in de 80ste minuut. Met nog een aantal kansen bleef het hierbij.

Persoonlijk vind ik dat Huntelaar deze wedstrijd de scherpte een beetje miste. Hij verloor ook veel duels en had het zwaar. De verdediging was ook niet best. Helaas blesseerde Vlaar zich in het begin van de wedstrijd en het is duidelijk dat het een van onze enige capabele verdedigers in Nederland is. Hij brengt meer rust, stabiliteit en zekerheid in de verdediging. Verder vond ik Promes ook heel zwak invallen. Kwam zijn man zo goed als niet voorbij en met een paar voorzetten die achter het doel belandde heb je ook niet echt aanspraak op de winst. Al met al niet eens zo slecht gespeeld voorin maar achterin duidelijk een paar steken laten vallen. Er is dus nog werk aan de winkel voordat de wedstrijd zondag tegen Letland wordt gespeeld. Koop dus snel nog EK Kwalificatie kaarten. Ook de andere tegenstanders van Nederland staan dan op het EK Frankrijk speelschema.

Robben:
Wil door doorspelen omdat ik liefhebber ben van het voetbal (hij zou eigenlijk gewisseld worden). Wilde perse de 3-3 maken, ik ben fit. Defensief geven we de boel makkelijk weg. We moeten er natuurlijk wel in de voorhoede een paar inschieten. We zijn kwetsbaar en dat is duidelijk. Het is zonde want we hebben bij vlage best goed gevoetbald. Het gaat om aanstaande zondag en dan zijn de drie punten belangrijk. We moeten vooruit kijken. We moeten er inknallen.